Wat doen we?
De dorpsraad is geen vooruitgeschoven post van de gemeente, maar een door en voor de inwoners van Stompetoren opgerichte raad die zich bezig houdt met zaken die het belang van het dorp dienen. Uw inbreng is hierbij onmisbaar!
Wat zijn onze doelstellingen:
Hoe doen we dat? of Hoe gaan we dat doen?
1) Wensen van alle inwoners zo goed mogelijk vertalen naar het gemeentebestuur en deze volgen in de tijd.
2) Ons sterk maken voor het vasthouden, verbeteren of vernieuwen van de nu reeds bestaande voorzieningen, zoals de bibliobus, basisschool De Wiekslag, de
peuterspeelzaal, kinderopvang, sportaccommodaties, brandweer, speelplekken in het dorp, plaatselijke middenstand/ondernemingen en verenigingen.
3) Wij zullen daarbij openstaan voor nieuwe en bestaande activiteiten ter bevordering en instandhouding van de algemene leefbaarheid in Stompetoren.
4) Wij willen inspraakavonden organiseren met evt. deskundigen en/of de gemeente(raad) over zaken die van belang zijn voor de bewoners van Stompetoren, b.v. openbaar groen, verkeersdrempels, snelheid bebouwde
kom, aanpassing en wensen aangaande infrastructuur, openbaar vervoer en sociale veiligheid.
5) Trachten coƶrdinerend op te treden (indien gewenst) tussen verenigingen, zodat deze b.v. niet op dezelfde dag of avond iets organiseren voor de leden/inwoners.
6) Wij willen met de gemeente een overeenkomst aangaan waarin de positie en het belang van de dorpsraad expliciet zijn beschreven. Tevens willen wij afspraken maken met de gemeente over het minimum aantal keren dat er overleg gevoerd wordt tussen de gemeente en dorpsraad. Ook wanneer hiervoor aanleiding is de mogelijkheid tot overleg op ad-hoc basis. Het intern draagvlak vastleggen van de samenwerking bij en met de gemeente.
7) Beleggen van openbare vergaderingen zodat de inwoners hun wensen kunnen inbrengen of toelichten.
8) Democratisch gekozen besturen nemen besluiten democratisch. De leden van de dorpsraad zijn er voor het algemeen belang en niet voor eigen belang.
9) Samenwerken met andere dorpsraden uit de gemeente, en/of andere gemeenten, over gezamenlijke wensen en beleid.
10) Verantwoording afleggen voor het gevoerde beleid.